האסון בביירות :חיות ללא גבולות

למרות מגעים ישירים שקיימו ישראל ולבנון: חיות מגן החיות של ביירות לא יעברו לישראל. 

גלי ההדף מהפיצוץ הנוראי ניפצו גם את זכוכיות התצוגה בגן החיות של ביירות, ומאז החיות נעולות בתאי הלילה שלהן | הארגון הבינלאומי של גני החיות ניסה לתווך בהעברת חיות לישראל דרך מעבר ראש הנקרה

Beirut Drive-by Shooting: Beirut Zoo

 – עיתונאי – דבר העובדים בארץ ישראל

גורמים בישראל ובלבנון קיימו מגעים בניסיון לתת מקלט לבעלי החיים מגן החיות בביירות. ישראל הציעה ללבנון לא רק סיוע הומניטרי אלא גם סיוע בהצלה של חיות הטרף החיות בגן החיות בבירה. הפיצוץ שארע השבוע גרם לנזק כבד לגן החיות וגל ההדף ניפץ את קירות הזכוכית של תצוגות בעלי החיים. בגן החיות חיפשו פתרון שכן לא ניתן להחזיק את בעלי החיים לאורך זמן רק בתאי הלילה החסומים ולא ניתן לשחרר אותם מחשש שיימלטו.

גן החיות הלבנוני יזם פנייה לארגון הבינלאומי של גני החיות (EAZA) לסיוע ובארגון הציעו להעביר את החיות, בדגש על אריות, למשמורת בגן חיות בישראל. EAZA קישרו בין הגורם הלבנוני לגורם הישראלי. הגורם הישראלי והלבנוני שוחחו טלפונית ישירות על פרטי הסיוע.

מקור ישראלי הקרוב מאוד למגעים אמר ל'דבר' כי בלבנון הייתה התנגדות גם לשיתוף הפעולה הזה עם ישראל וכי הארגון הבינלאומי אמר כי הוא זה שידאג רשמית לחיות ובפועל ידאג לשנע אותן למקלט בישראל דרך מעבר ראש הנקרה. המקור הישראלי אמר כי נושאי בעלי חיים וגני חיות נמצאים תחת הסכמים בינלאומיים לפיהם אין גבולות בין מדינות, גם אם מדובר במדינות אויב, שכן המחוייבות של גני החיות היא לשמור על המאגר הגנטי של החיים בטבע ולהציל זנים נכחדים.

בכל זאת, ועל אף הנכונות הישראלית, שיתוף הפעולה לא ייצא לדרך ככל הנראה ונראה כי הלבנונים יסתפקו בהשגת קירות זכוכית חדשים. בתוך כך נראה שביקור נשיא צרפת, עמנואל מקרון, בעיר המוכה הניב תוצאות חיוביות גם לבעלי החיים וממשלת צרפת הודיעה כי תממן את שיקום גן החיות.​

Austin Zoo under fire after reports it mistreated animals and disregarded  zookeepers' concerns

קרדיט:

כתיבת תגובה