חדשות הכורדים ליום 7-11-2019 . מתעדכן

*- שתי מגמות משמעותיות מהיומים האחרונים בשטח:

1. כיבוש מחדש של כפרים על ידי הכוחות הסוריים הדמוקרטיים (ה-SDF) וצבא אסד – בעיקר באזור שבין תל טאמר לראס אל עין, אך גם באזור שמדרום-מערב לתל-אבייד.

2. המשך ההפרות הטורקיות של הסכמי הפסקת האש, לפיו טורקיה וכוחות הפרוקסי שלה יפסיקו לתקוף לאחר שהמיליציות הכורדיות יצאו מטווח ה-30 ק"מ.

טורקיה אמנם לא תוקפת ברוב הגבול בינה לבין סוריה, ואמנם החלה את הסיורים המשותפים עם המשטרה הצבאית הרוסית כפי שכתוב בהסכם, אך היא ממשיכה לתקוף ולנסות להרחיב את שטח שליטתה, בנוסף להפרות מרובות של הפסקת האש תוך פגיעה בזכויות אדם והמשך התקיפות בתוך האזור הכבוש שלה – כולל פגיעה בבית החולים בראס אלי-עין (סרה קניה בכורדית), תקיפת אמבולנסים, צוותים רפואיים, והיום נהרג מתנדב תאילנדי מארגון Free Burma Rangers, אחד הארגונים ההומניטריים הבינ"ל האחרונים שנשאר באזור.

*- שלשום התפוצצה מכונית תופת בעיר תל אבייד – העיר הראשונה שנכבשה על ידי הפרוקסי הטורקי, ושכבר כמעט חודש מדווחים בה חדשות לבקרים הפרות של זכויות אדם, התעמרות, ויישוב מחדש של פעילים ג'יהאדיסטים בבתים מהם גורשו התושבים המקוריים.
בפיצוץ, שאירע בשוק המקומי, נהרגו 13 אזרחים. אף ארגון לא לקח אחריות על הפעולה, אך שר ההגנה הטורקי מיהר להאשים את המיליציות הכורדיות.

באותו הזמן, אלהם אחמד, הממלאת תפקיד מקביל לראש הממשלה במנהל האוטונומי של צפון מזרח סוריה (רוג'בה), מיהרה לגנות את הפיגוע, וטענה שהאחראים לו הם ארגוני הטרור שהשתלטו על המקום ושבהם טורקיה תומכת. מוסטפה באלי, ראש מחלקת התקשורת של הכוחות הסוריים הדמוקרטיים (הצבא של המנהל האוטונומי), הוסיף כי מדובר באסטרטגיה מוכרת של הכוחות הפרו-טורקיים, ושכך גם נהגו באפרין, כחלק מניסיונם להניס את האוכלוסיה המקומית וממבצע היישוב מחדש הטורקי.

*- לפני 4 ימים  פתחו הטורקים ובני בריתם הג'יהאדיסטים במתקפה על העיירה האשורית זירגנה (ליד סרקניה) והכפרים בסביבתה. הם כבשו כמה כפרים ורצחו 4 אזרחים עין אל-האווה. דוברת בת-נהרין (כוח הנשים האשוריות שהוקם ב-2015 כמקבילה ל'סוטורו' = צבא האשורים והארמנים של רוג'בה) נישה גאווירה אמרה: "העות'מנים ערפו את ראשיהן של נשים וילדות אשורים, סירייקים וארמנים ברצח עם אכזרי בו נרצחו למעלה מ-1.5 מיליון אזרחים בשנת 1915. ניצולי רצח העם מצאו מקלט בסוריה. כעת הטורקים יצאו בקמפיין רצחני שוב והם מתקיפים את אזור תל טאמר (אגן נהר החאבור) בו חיים נוצרים רבים. אנחנו נמשיך להגן על הנשים והילדים החיים בחבל ארץ זה.

בישיבה של הנהגת ה-SDF שנערכה אתמול הוחלט לתת למועצה הצבאית האשורית (הגוף המפקד על הכוחות הנוצרים השונים ברוג'בה) לפקד ולנהל את המערכה באזור אגן נהר החאבור (תל טאמר).

אליזבת קורי, מנהיגת הקהילה האשורית ברוג'בה פרסמה אתמול נאום מצולם ממשרדה בקמישלי בו היא טענה כי בלעדי הלוחמה העיקשת של ה-SDF הנוצרים יעלמו מסוריה. קורי הסבירה בשפת האם שלה (ארמית) שארדואן יצא בקמפיין לטיהור אתני של הנוצרים ממולדתם בצפון סוריה. טיהור אתני שכולל פינוי בכוח של אזרחים ומעשי טבח. היא סיפרה על הכוונות הכלליות של טורקיה לכבוש את רוג'בה ולהחליף את אוכלוסייתה והתמקדה במערכה שנערכת כעת באזור תל טאמר. היא פנתה לאו"ם ולאומות המערב וביקשה שיסייעו להגן על קהילות הנוצרים מפני טורקיה והג'יהאדיסטים.

*- הניו יורק טיימס פרסמו כתבה פרו טורקית מובהקת. הארץ תרגמו ופרסמו בעיתון הבוקר וברשת. https://www.haaretz.co.il/news/world/middle-east/.premium-1.8067534

בכתבה מצוטטים פליטים סוריים החיים בטורקיה וטוענים כי גורשו מכפריהם על ידי הכורדים ב-2015. פרשת הכפרים הערביים שפונו בעת הקרבות עם דאעש נחקרה כבר על ידי כמה ארגוני זכויות אדם בינלאומיים שחלקם האשימו תחילה את הכורדים בטיהור אתני אולם לאחר שוך הקרבות ופינוי המוקשים הכורדים עודדו את התושבים לחזור לבתיהם וארגוני זכויות אדם כגון אמנסטי אינטרנשיונל חזרו בהם מההאשמות נגד הכורדים. הכפרים האלה היו תחת כיבוש דאעש ומיליציות ג'יהאדיסטים 3 שנים לפני שהכורדים הגיעו ככה שרבים מהתושבים הערביים שפחדו מדאעש נמלטו עוד לפני שהכורדים הגיעו. מבין אלה שנשארו עם דאעש היו כאלה שלא חשו בנוח לחיות תחת כיבוש כורדי חילוני וחלקם היגרו לטורקיה. אלה הם אותם הסורים שמקרבם יוצאים לוחמי המיליציות הג'יהאדיסטיות שתועדו אינספור פעמים מבצעים פשעי מלחמה. לצערנו כל זה נעדר מהכתבה. נציין כי זוהי לא הפעם הראשונה שהניו יורק טיימס – עיתון המזוהה עם השמאל – מסקר בהטייה מובהקת לטובת הרוצחים ונגד הנרצחים. זה התחיל בתקופת רצח העם הארמני, נמשך בשואה (סוקר היטב בספר 'Buried by the Times'), וכן גם ברציחות העמים ברואנדה ובדארפור (כתבה על כך שדארפורים חוזרים הביתה ויש שלום בשעה שרצח העם נמשך – https://www.nytimes.com/2012/02/27/world/africa/darfur-refugees-returning-home.html). גם א. אני הכתבה השערורייתית על דארפור שפורסמה לפני 7 שנים הארץ תרגמו ופרסמו אף על פי שזה סותר לחלוטין את האג'נדה פרו-מהגרים שהם מובילים שכן לפי הכתבה ניתן להבין כי אפשר להשיב את הפליטים הדארפורים לסודאן – מה ששר הפנים דאז אלי ישי מיהר לעשות.

קרדיט: אוריאל לוי –דבר  וסתיו מיטב, חברי תנועת דרור ישראל  ומפעילי ערוץ הטלגרם רוג'בה מקבוצת נציב

כתיבת תגובה